CarCollect 6.5 features
Aanpassingen in het aanmaken van een voertuig dossier
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het aanmaken van een voertuig dossier doe je als je een auto wilt aanbieden op CarCollect. Om het nog makkelijker te maken, hebben we het aanmaken van een voertuig dossier verbeterd. Zo zijn er bijvoorbeeld bepaalde velden in andere stappen gezet en zijn dubbele of irrelevante velden verwijderd. Daarnaast zijn er nieuwe velden toegevoegd en vind je een volledig nieuwe stap tijdens het aanmaken van een voertuig dossier. Deze staat helemaal in het teken van jouw veiling advertentie. Ontdek per stap wat nieuw is.

Create

In de ‘Create omgeving’ in het aanmaken van een voertuig dossier zijn een aantal dingen veranderd. Om met de deur in huis te vallen, zijn de ‘commerciële titel’, ‘bestemming’ en ‘aanbieden aan groep of community’ verplaatst naar stap 7. Daartegenover zijn de volgende informatiepunten toegevoegd aan stap 1:

• Land van registratie;

• Type voertuig;

• Eerste registratie;

• Brandstof.

Stap 1 – Foto’s

Zoals je tijdens het het aanmaken van een voertuig dossier bent gewend, zijn er een aantal verplichte foto’s die je dient te uploaden. Om jouw aangeboden voertuig er nog aantrekkelijker uit te laten zien, hebben we aanbevelingen voor extra foto’s toegevoegd in deze stap. Hierin moet niks, maar mag alles.

Stap 2 - Exterieur

Stap 2 staat in het teken van het exterieur. Eventuele schades kunnen hier nog steeds aan worden gegeven. Als extra indicatie kan je nu met een emoji de staat van het exterieur beschrijven.

Stap 3 – Banden en velgen

Stap 3 ‘banden en velgen’ is zo goed als het hetzelfde gebleven. Het enige wat we hebben toegevoegd, is de optie om een extra bandenset aan te geven in het voertuigdossier.

Stap 4 – Interieur

Net als bij stap 2 ‘exterieur’ kan je bij stap 4 ‘interieur’ met een emoji aangeven hoe het interieur van het voertuig eraan toe is. Hierdoor kunnen kopende partijen een nog betere inschatting maken over de status van jouw aangeboden voertuig.

Stap 5 – Technisch

Ook in stap 5 kan je de technische staat van jouw voertuig met één klik op een emoji beschrijven. Daarnaast is er een onderhoudsoptie toegevoegd. Naast een onderhoudsboekje en instructieboekje kan je nu ook digitaal onderhoud aan vinken. Daarnaast zijn de volgende zaken vanuit stap 6 aan stap 5 toegevoegd:

• APK-datum;

• Onderhoudsboekje en instructieboekje;

• Rolbaar en rijdbaar.

Stap 6 – Overig

In stap 6 zijn twee onderdelen toegevoegd. Ten eerste heb je nu de mogelijkheid om het kenteken in deze stap in te voeren als je dit nog niet bij stap 1 hebt gedaan. Daarnaast kan je optioneel het aantal zitplaatsen invoeren. Daartegenover staat de verplaatsing van de volgende onderdelen:

• Kilometerstanden en leverdatums;

• Zoektags;

• Bestemming;

• Inspectie URL;

• Interne en externe opmerking;

• Document uploaden.

Stap 7 – Publicatie

Het wijzigen van de vestiging waar de auto nu staat, is vanaf heden mogelijk in stap 7. Verder zijn er een aantal velden uit andere stappen aan stap 7 toegevoegd. Daardoor kan je de publicatie van jouw voertuig tot in de puntjes uitwerken.

Let op: tijdens het het aanmaken van een voertuig dossier is het mogelijk dat je bepaalde wijzigingen niet ziet. Dit heeft te maken met velden die zijn gekoppeld aan bepaalde organisatierollen- en rechten of specifieke veilingtypes. Daarnaast verdwijnt de algemene zoekbalk tijdens het het aanmaken van een voertuig dossier zodat je de volledige focus kan leggen op het juist opvoeren van jouw voertuig.

CarCollect Main